Česká republika má již tři přímá letecká spojení s Čínou 

12.01.2017

Českou republiku s Čínou spojují již tři přímé letecké linky z Pekingu, Šanghaje a Chengdu. Od září roku 2015 se slavnostně propojila obě hlavní města. Přímá linka zkrátila čas letu přibližně na deset hodin, o více než polovinu. Letecké spojení Praha - Chengdu funguje již půl roku.

"Jsem rád, že se ČR stává po Polsku druhou zemí střední a východní Evropy, do které míří letecký spoj z Čínské lidové republiky. Přímé letecké spojení je dalším úspěšným krokem ve snaze vlády obnovovat vztahy mezi ČR a Čínou, tento spoj umožní nejen zintenzivnit rozvoj obchodu a nových investic mezi oběma zeměmi, ale především významně podpoří turistický ruch," uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka při slavnostním zahájení přímého leteckého spojení Praha - Peking.

O necelý rok později se konala slavnostní galavečeře na Pražském hradě jako ceremoniál k otevření nové linky mezi Prahou a Šanghají. Ceremonie konaná 23. června 2016 se účastnil prezident Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka, velvyslankyně Čínské lidové republiky Ma Keqing, předseda představenstva China Eastern Liu Shaoyong, předseda představenstva společnosti Český Aeroholding Václav Řehoř či primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová.

Prezident tuto spolupráci podpořil slovy: "Vím, že China Eastern je již dnes jedna z deseti nejvýznamnějších leteckých společností světa. Chtěl bych této společnosti z celého srdce popřát, aby se stala společností nejvýznamnější, tak jako během dvou nebo tří let její země. A doufám, že právě bezpečný přístav, který čínské aerolinie naleznou právě v Praze, k tomu alespoň malým, ale podstatným dílem přispěje."

Sichuan Airlines otevřela 25. února letošního roku přímou linku z Chengdu do Prahy slavnostním zahájením na českém velvyslanectví v Chengdu. Zahájení mimo zástupce obou zemí se účastnil také zástupce pro Chengdu společnosti CzechTrade Ladislav Graner. CzechTrade je společnost pod záštitou Ministerstva obchodu a průmyslu. Od dalšího propojení Česka a Číny si obě strany slibují zvýšení aktivit v oblasti obchodu a turismu. Přímé lety oficiálně začaly od 12. srpna 2016.

Promo video k zahájení přímého leteckého spojení Praha - Šanghaj

Zdroj: www.czechchina.com

Czechinanews | 2017 |
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky