Královehradecká nemocnice chce vybudovat kliniku tradiční čínské medicíny

24.04.2017

V poslanecké sněmovně se ve čtvrtek 23. 2. 2017 uskutečnila debata o možných kooperacích mezi západní a čínskou medicínou, pořádaný pod záštitou ministra zdravotnictví ČR Miloslava Ludvíka a předsedy zdravotního výboru Poslanecké Sněmovny Parlamentu ČR Rostislava Vyzuly. Hned týden na to v úterý 28. února 2017 správní rada Nadačního fondu Tradiční čínské medicíny na svém zasedání schválila plán a harmonogram výstavby kliniky tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové v roce 2017.

Tradiční čínská medicína umí některé věci vyřešit lépe a levněji," pronesl Roman Prymula, ředitel královehradecké nemocnice.

Setkání u kulatého stolu zahájil ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, který podporuje větší propojení mezi západní a tradiční čínskou medicínu jak ve vědě, tak i v klinické praxi: "Tradiční čínská medicína naši západní medicínu nenahradí, ale může být vhodným doplňkem a určitou alternativou. Nevidím důvod, proč nenabídnout pacientům doplňkovou léčbu, která jim může ulevit nebo pomoci."

"Projekt vybudování samostatné Kliniky Tradiční čínské medicíny má zdravotní a vědecké opodstatnění a přinese pacientům pozitiva v léčbě syndromů a onemocnění, která nemají adekvátní léčbu prostředky západní medicíny," hodnotil přínos projektu primátor Zdeněk Fink.

Za společnost CEFC Group, která je sponzorem a partnerem projektu, se vyjádřila její výkonná viceprezidentka a členka správní rady nadačního fondu pro Evropu Marcela Hrdá: "Z pohledu CEFC se jedná o projekt neziskového charakteru. CEFC na výstavbu nové kliniky tradiční čínské medicíny v Hradci Králové daruje částku ve výši 270 milionů korun, z čehož 100 milionů korun na pokrytí výdajů v průběhu prvního roku provozu je už uloženo na účtu. Na základě zájmu lidí o služby poskytované ambulancemi tradiční čínské medicíny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové a ohlasů na jejich výsledky jsme přesvědčeni, že jsou to finance vynaložené správným směrem."

Czechinanews | 2017 |
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky