Společnost CEFC koupila stadion Eden a tím si na seznam připsala další investice v ČR

25.04.2017

Diskusi o prodeji největšího českého stadionu začala CEFC již na loňském investičním fóru China Investment Forum 2015. Zástupci CEFC a Eden Arena se definitivně dohodli v prosinci a dnes je stadion oficiálně ve vlastnictví čínské společnosti. Stadion doteď patřil akciové společnosti Eden Aréna.

Čínská společnost CEFC, která vlastní Slavii od září 2015, se zájmem získat také stadion nikdy netajila. S vlastníkem stadionu, jímž je akciová společnost Eden Aréna, se předběžně dohodla už v březnu v rámci ekonomického fóra.

"Můžeme potvrdit, že byla vypořádána rozhodující část technicko-právních předpokladů celé transakce. V rámci této etapy byla také dosažena finální dohoda mezi kupujícím a prodávajícím. Dokončení transakce je nyní již jen záležitostí právních a formálních náležitostí," řekl Pavel Bednář z tiskového oddělení CEFC

"První utkání, kdy CEFC Europe bude vlastníkem nejen fotbalové Slavie, ale i tohoto areálu, odehrajeme 30. dubna proti Jablonci," oznámil předseda představenstva slávistického klubu Jaroslav Tvrdík.

Čínská společnost CEFC mluvila i o rekonstrukci stadionu, s níž spojené rozšíření kapacity až na třicet tisíc diváků. Společnost si také dělá ambice na vytvoření největšího, tedy "národního stadionu".

"30. dubna představíme záměry, které se stadionem máme. Právě tento den se koná symbolické utkání s Jablonce a při této příležitosti budou mít všichni fanoušci vstup zdarma," upřesnil Tvrdík.

Czechinanews | 2017 |
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky